Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unosan ugovor

Pentagon naručio nove oklopnjake, Humvee odlazi u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska od 2018. Humvee šalje u povijest.

'Oshkosh Defense' potpisala je s Pentagonom ugovor vrijedan 6,75 milijardi dolara, kako bi proizveo vozilo koje će zamijeniti popularni Humvee, javlja UPI.

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači Informer: Plaće - 3 EKONOMSKI POJMOVNIK Znate li koja je razlika između neto i bruto plaće, ali i od čega se plaća sve sastoji?

Tvrtka sa sjedištem u Wahingtonu 'Oshkosh Defense' bila je bolja od konkurenata na natječaju za vojno vozilo koje bi moglo zamijeniti Humvee kojeg američka vojska koristi još od 1980-ih.

Hrvatska vojska dobila 13 Humveeja od Amerikanaca

Pentagon je naručio 17.000 vozila koja će proizvesti Oshkosh u razdoblju od 2018. do 2022. Do 2040. planira se proizvesti 55.000 takvih vozila. Oko 280.000 trenutačnih Humveea koji su u posjedu američke vojske treba zamjenu, što znači da bi Oshkosh ukupno mogao zaraditi i 30 milijardi dolara.

'Nakon strogog natječaja, američka vojska našim borcima daje najkompetentnije lako vozilo na svijetu - Oshkosh JLTV', rekao je Charles L. Szews iz Oshkosha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene