Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bolja uvježbanost i uštede'

Hrvatska vojska dobila 13 Humveeja od Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vojska jača je za 13 oklopnih vozila, popularnih Humveeja koje naši vojnici koriste u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Vozila je donirala američka vlada i njihova ukupna vrijednost sa svom opremom i rezervnim dijelovima penje se do 27 milijuna kuna. Hrvatska vojska vozila će koristiti za obuku vojnika koji idu u mirovne misije pa sada oni više neće morati na vježbe u Njemačku ili Afganistan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

'S jedne strane postižemo bolju uvježbanost, a sdruge strane itekakve uštede za hrvatski proračun', rekao je ministar obrane Davor Božinović.

'Zahvalni smo što u Hrvatsjkoj imamo odanog i sposobnog saveznika. Bit NATO saveza je da članice štite zajedničku sigurnost. Hrvatska u tome već igra značajnu ulogu sudjelujući u mirovnim misijama širom svijeta', rekao je američki veleposlanik James Foley.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene