Obavijesti Video Pretražite Navigacija
manje ozljede

Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

Planina Taranaki
Planina Taranaki Foto: Getty Images
Penjač na Novom Zelandu preživio je pad s visine od 600 metara sa samo manjim ozljedama nakon što se survao niz planinu.

Policija je rekla da je muškarac pao s planine Taranaki na Sjevernom otoku Novog Zelanda i da ga je spasilo proljetno vrijeme koje je omekšalo led pa je sletio u snijeg. Policija je rekla da penjač ima izuzetnu sreću što je živ.

Pročitajte i ovo Sabor Pred stečajem Ona je bila ikona i heroina hrvatske desnice, a on jedan od najozbiljnijih takmaca Franje Tuđmana: Njihove stranke sada odlaze u povijest

Penjač je bio dio grupe koja se penjala na planinu Taranaki kada je pao s vrha oko podneva u subotu, 9. rujna.

"Gledajući kako njihov kolega penjač klizi niz planinu i izvan vidokruga, drugi se član grupe spustio kako bi ga pokušao locirati", rekla je policija.

Pročitajte i ovo Novac Objavljeni brojevi Zagrebačke plaće rastu, pogledajte tko je zaradio najviše

Planina Taranaki slovi kao jedna od najsmrtonosnijih planina na Novom Zelandu, prema tamošnjem Vijeću za sigurnost planina, prenosi BBC.

Godine 2021. dva su planinara pala i poginula s istog mjesta s kojeg se strovalio penjač u subotu. Taranaki je uspavani vulkan koji se nalazi u relativnoj izolaciji na zapadnoj obali sjevernog otoka Novog Zelanda.

Pročitajte i ovo Spašavanje sove uspješna akcija FOTO Šumska ljepotica zaglavila u prozoru, stanari zvali u pomoć: "Nije se mogla ni okrenuti. Bila je dezorijentirana i u strahu"

"Njegova izoliranost od drugih planina, blizina obale i geografski položaj uzrokuju neke od najbrže promjenjivih i najnepovoljnijih vremenskih uvjeta koji se mogu naći bilo gdje na Novom Zelandu. Vrijeme, u kombinaciji sa složenim i neravnim terenom, stvara jedinstven okoliš. Jedna pogreška može biti katastrofalna", poručili su stručnjaci. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene