Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni brojevi

Zagrebačke plaće rastu, pogledajte tko je zaradio najviše

Novac
Novac Foto: Tom Dubravec/Cropix
Plaća zaposlenima u privatnom sektoru u Zagrebu raste. Prosječna mjesečna plaća za lipanj iznosila je 1317 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1317 eura, što je nominalni rast za 1,1 posto u odnosu na svibanj te porast za 10,4 posto u odnosu na lipanj lani.

To pokazuju nedavno objavljeni podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

Pročitajte i ovo Porezna reforma, ilustracija - 1 novi paket mjera Reporter Dnevnika Nove TV izračunao: Ovolike će vam biti plaće, jedna skupina neće se puno usrećiti

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Gradska skupština "Pričamo o jedan i pol posto": Tomašević odgovorio na kritike da jedino Zagrepčanima neće rasti plaće

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1150 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 167 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2065 eura.

Pročitajte i ovo Porez, ilustracija - 3 porezna reforma Zagreb će od iduće godine imati najviši porez na plaće u državi: "Najave Vlade o rasterećenju zapravo ne stoje"

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 727 eura.

Medijalna neto plaća za lipanj iznosila je 1122 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeste li među njima? Prosječna plaća ponovno raste: U ovoj se djelatnosti zarađuje najviše

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1872 eura, što je nominalni rast za 1,2 posto u odnosu na svibanj te porast za 12,1 posto u odnosu na lipanj 2022. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene