Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. primio je danas u privatnu audijenciju britanskog premijera Tonyja Blaira, usred medijskih nagađanja da se on sprema s anglikanske vjere prijeći na katoličanstvo.


Razgovor u četiri oka između Pape i Blaira trajao je 25 minuta, a nakon toga im se pridružio katolički londonski nadbiskup kardinal Cormac Murphy O' Connor, te su nastavili razgovor još desetak minuta. Poslije tih razgovora u privatnoj papinskoj biblioteci vrata su otvorena i ostalim članovima delegacije, među kojima je bila i Blairova supruga Cherie.

Vezani članci Slika nije dostupna Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak Slika nije dostupna EU upozorava: Nakon Bin Ladenove smrti nužan oprez

Uoči dolaska britanskog premijera u Vatikan, britanski tisak je pisao kako Tony Blair želi preći na katoličku vjeru, kojoj pripadaju njegova supruge i četvoro djece.

No, u posebnoj izjavi za BBC Blair je kazao kako o tome ne želi govoriti. "Neke od tih stvari su teške. Neke stvari nisu sasvim riješene", rekao je Blair.

No, u medijima se pretpostavlja se kako će Blair objaviti svoj prelazak na katoličanstvo nakon što 27. lipnja premijersku dužnost preda Gordonu Brownu.

U povijesti Velike Britanije još nijedan premijer nije bio katolik.