Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika promjena

Papa Franjo odobrio deklaraciju koja će izazvati burne reakcije: Odnosi se na istospolne parove

Nova deklaracija katoličkom svećenicima dopušta blagoslivljanje nevjenčanih i homoseksualnih parova ako to ponizno zatraže.

Vatikan je danas objavio izjavu kojom dopušta katoličkom svećenstvu da blagoslivlja nevjenčane i homoseksualne parove.

"Takvi se blagoslovi ne bi smjeli obavljati ni uz kakve crkvene obrede koji ostavljaju dojam braka." Osim toga, navodi se, "doktrina braka se ne mijenja, a blagoslov ne označava odobrenje zajednice".

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće u Tribunju objavljeni detalji nesreće FOTO Ovo je vozač koji je usmrtio djevojku u Tribunju i pobjegao: Bio je drogiran, s njim su u autu bila dvojica mladića

Deklaraciju je izdao Dikasterij za nauk vjere, a odobrio ju je papa Franjo.

"Kada dvoje ljudi zamoli blagoslov, čak i ako je njihova situacija kao bračnog para 'neregularna', bit će moguće da svećenik pristane", stoji u priopćenju te se dodaje:

"Međutim, ta gesta pastoralne blizine mora izbjegavati bilo kakve elemente koji čak i izdaleka nalikuju obredu vjenčanja".

Pročitajte i ovo Velika šteta nakon oluje u Argentini oluja odnijela i više života VIDEO Nevjerojatna snaga prirode: Vjetar okretao avion na aerodromu kao da je igračka

U deklaraciji stoji da je ustupak "za one koji ne žive prema normama kršćanskog moralnog nauka, nego ponizno traže blagoslov".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene