Obavijesti Video Pretražite Navigacija
božićni poklon

Plenković najavio jeftinije gorivo, evo za koliko cijena benzina i dizela ide dolje

Premijer Plenković najavljuje manje cijene goriva od utorka, a ima i još dobrih vijesti.

Od utorka će cijene benzina i dizela pasti za pet centi, najavio je premijer Andrej Plenković na sjednici Gospodarsko-socijalnoga vijeća koje se sastalo posljednji put u ovoj godini. Predsjedat će sindikalist Krešimir Sever, a dopredsjedati ministar Marin Piletić kao predstavnik Vlade te Ivan Mišetić kao predstavnik poslodavaca. 

U uvodnom govoru hvalio se postignućima Vlade, a komentirao je i udio javnog duga koji je ove godine 60,7 posto BDP-a. "U idućim godinama idemo prema 55 posto", rekao je Plenković. Očekuje rast BDP-a od 2,8 posto u 2024. godini i daljnje smanjenje inflacije.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Veoma je nezadovoljan Ministar Grlić Radman nezadovoljan statusom Hrvata u Srbiji: "Hrvatska i Srbija nikad nisu imale tako nisku razinu suradnje”

"Mi očekujemo da bismo inflaciju mogli i smanjiti od trenutačne procjene Europske komisije, koja je 2,4 posto", izjavio je premijer. 

Premijer se pohvalio godinom na izmaku, a nada se da će se dobar trend nastaviti i dogodine. Predviđa daljnje zaustavljanje inflacije, rast od 2,8 posto te još bolji kreditni rejting.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "I kod nas neki zločince drže svecima" Analitičar o Vučićevoj pobjedi: "Morat će progutati jako gorku pilulu za Srbe, a jedan mu se čovjek degutantno ulizuje"

"Glede pomoći gospodarstvu i građanima, ponavljam do sada 7,2 milijarde eura paketa, smanjili troškove energenata. Vlada će i danas imati sjednicu vlade. Evo mogu najaviti tu će se ponovno smanjiti cijene dizela i benzina za za 0.05 centi dakle još smanjenje, što je itekako dobro i za naše građane i za gospodarstvo", komentirao je premijer.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene