Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorena birališta na ruskom dalekom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasanje na ruskim predsjedničkim izborima službeno je počelo u subotu navečer po srednjoeuropskom vremenu otvaranjem birališta na Čukotskom polutokoku, na ruskom krajnjem istoku.

Glasanje na Čukotskom poluotoku, najistočnijoj od 11 ruskih vremenskih zona, počelo je u nedjelju u osam sati po mjesnom, odnosno u subotu u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebrojavaju se glasovi Zatvorena birališta: Tko će sljedeće 4 godine biti na čelu Rijeke? Slika nije dostupna Odluka u drugom krugu Lokalni izbori u Splitu: Do 16 sati glasovalo 30,30 posto birača

Rusi biraju nasljednika predsjednika Vladimira Putina koji se, prema ustavu, ne može natjecati za treći mandat, ali je odabrao svog favorita, prvog potpredsjednika vlade Dmitrija Medvedeva koji će, kako se očekuje, pobijediti u prvom krugu izbora.

Osim Medvedeva (42), u predsjedničkoj utrci su još tri kandidata: čelnik ruskih komunista Genadij Zjuganov (63), ultranacionalist i vječni klaun ruske politike Vladimir Žirinovski (61) i malo poznati čelnik Demokratske stranke Rusije Andrej Bogdanov (38) - čelnik najveće ruske Masonske lože.

Protivnici Medvedeva žalili su se da je kampanja pristrana zbog dominacije Kremlja u radijskim i televizijskim medijima i korištenje sredstava vlade u korist Putinovog štićenika.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja, na izbore će izaći između 65 i 70 posto od ukupno 109 milijuna birača, a svoj glas Medvedevu dat će njih čak 73 posto. Zjuganov uživa potporu najviše najviše 15 posto birača, Žirinovski 10 do 11 posto, a Bogdanov 1 posto glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene