Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije izvješće

Otkriven novi detalj o kopilotu ubojici - podaci zaprepastili istražitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeno je izvješće francuske Agencije za sigurnost koje je razotkrilo neke nove, neočekivane, detalje o Lubitzu.

Izvješće francuske Agencije za sigurnost pokazuje da je Andreas Lubitz na letu koji je prethodio onom u kojem je u smrt odveo 150 ljudi, vježbao spuštanje visine leta.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Ilustracija Hitan povratak Prekinut let za Barcelonu! Proglašena je "biološka opasnost": Morali su iščupati tepih

Prema najnovijem izvješću francuskih istražitelja, Andreas Lubitz, kojeg se sumnjiči da je srušio zrakoplov na kojem je bilo 150 putnika i članova posade, prije kobnog leta vježbao je kako smanjiti amplitudu, odnosno kako smanjiti visinu leta.

Der Spiegel: Državno odvjetništvo medicinske kartone kod Lubitzovih liječnika

Iako je izvješće francuskih istražitelja predviđeno za objavu tek danas, njemački list Bild u svojem jučerašnjem izdanju spominje izvore francuske BEA-e, koji govore o podatku da je Lubitz trenirao spuštanje visine leta na letu iz Duesseldorfa u Barcelonu, istog dana kada ja pri povratku u Dusseldorf u smrt odveo 150 ljudi, piše Telegraph.

Tužitelji vjeruju da je 27- godišnji Njemac, kopilot Andreas Lubitz zaključao pilota izvan pilotske kabine, a onda strmoglavio zrakoplov koji je letio iz Barcelone u Duesseldorf.

Dosadašnja istraga otkrila je da je Lubitz patio od iznimno teške depresije, a pretraga njegovog osobnog računala pokazale je da je pretraživao načine na koji je moguće provesti samoubojstvo. Istražitelji su u njegovu domu pronašli i lječnički dokumentaciju prema kojoj Lubitz tog dana nije smio letjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene