Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priča iz Njemačke

Otišla je 28 minuta ranije s posla, pa dobila otkaz, tužila je bolnicu i dobila otpremninu

Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Otišla je s posla i dobila otkaz. No, priča ipak ima sretan kraj jer je optužba bolnice povučena, a liječnica je dobila otpremninu.

Liječnica Franziska Schlosser dobila je izvanredni otkaz nakon što su je kolege prijavile da je nakon 24-satnog dežurstva 28 minuta ranije napustila bolnicu u Hamburgu u kojoj je radila 23 godine. Na kraju je zbog svega tužila bolnicu koja joj je isplatila 400.000 eura otpremnine.

"Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruiraju tu prijevaru s radnim vremenom. To je apsurdno", rekla je 54-godišnja liječnica. 

Njezina odvjetnica Katharina von der Heyde izjavila je: "Izvanredni otkaz nije izdan na vrijeme".

Šef bolnice Philip Wettengel izjavio je kako samo želi završiti s pričom. "Rekli su da ste ranije otišli. Izjava svjedoka bila je vjerodostojna. Ali, ne znam što se točno dogodilo i želim završiti s ovime", rekao je Wettengel na sudu u Hamburgu.

Pročitajte i ovo Valerij Gerasimov i Vladimir Putin rat u ukrajini Važan ruski zapovjednik u Ukrajini ubijen na Krimu? Šutnja u Kremlju raspiruje brojne teorije: "Čudno je da nema odgovora"

Sud smatra kako su optužbe protiv liječnice neutemeljene. No, nakon 23 godine u bolnici, poslovni odnos između liječnice i bolnice je završen. Optužba je povučena, a liječnica je dobila otpremninu, piše Fenix magazin.

"Obje strane slažu se oko nagodbe: Franziska Schlosser napustit će bolnicu 31. siječnja i dobit će otpremninu od 400.000 eura.

"Malo ću se smiriti, odahnuti i potražiti novi posao", rekla je liječnica za njemački RTL.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene