Norveška policija objavila je da je nestala 68-godišnja Anne-Elisabeth Falkevik, supruga jednog od najbogatijih Norvežanina, te da otmičari traže otkupninu.

Galerija


Otmicu supruge Toma Hagena (68), policija je deset tjedana istraživala u tajnosti, a onda se obitelj obratila javnosti. Anne-Elisabeth nestala je 31. listopada iz vile pored Osla u kojoj par živi.

Vezani članci Otmica u Norveškoj (Foto: AFP) Oteta supruga norveškog multimilijunaša, otmičari traže devet milijuna eura Mohammad bin Salman (Foto: AFP) Norveška obustavlja nove dozvole za izvoz oružja Saudijskoj Arabiji

U četvrtak je objavljena snimka nadzorne kamere na parkiralištu Hagenove obiteljske tvrtke koja traje 24 minute. Na njoj se vidi kako muškarac odjeven u crnu odjeću vadio iz džepa jakne mobitel i telefonira. Nakon toga se okrenuo i otišao, piše Bild.

Ubrzo se pojavio drugi muškarac i nakon 24 minute vidi se i treća osoba koja izgleda vrlo slično prvoj osobi. Hagenova obiteljska tvrtka se nalazi 3,5 kilometara od obiteljske vile. Policija pretpostavlja da su to otmičari te da su špijunirali firmu, obitelj i privatnu kuću.

Otmičari su ostavili poruku. Tražili su devet milijuna eura i da se u cijeli slučaj ne upliće policija.

Bogatstvo Toma Hagena procjenjuje se na 174 milijuna eura. Novac je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Posjeduje i 70 posto tvrtke Elkraft koja se bavi električnom energijom, a koju je osnovao 1992. godine.