Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest djevojčice

Nevjerojatno što je sve napravila džihadistima da bi izvukla živu glavu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15-godišnjakinja ispričala je detalje bijega, a sve zvuči pomalo nevjerojatno...

Ova petnaestogodišnja djevojčica jedna je od stotina djevojčica i žena Jazida koje su islamisti oteli iz njhovih domova na iračkoj planini Sindžar. Ova djevojčica, kao i mnoge druge, neke stare tek pet godina, prodana je u roblje gdje je opetovano silovana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Ilustracija podignuta optužnica Stravičan zločin kakav se ne pamti: Lenu (10) je silovao 25-godišnjak, ali ju je ubio dječak (11)

Za razliku od svojih sestara, ona je uspjela pobjeći i ispričati svoju priču za Associated Press.

Nakon što je oteta iz obiteljskog doma zajedno s drugim ženama odvedena je u grad Tal Afar gdje su ih držali u zatvoru sve dok nisu započeli američki zračni napadi na ciljeve IS-a. Potom su ih odveli u Mosul, a nakon toga u sirijsku Raku gdje su ih prodali u roblje.

'Bila sam prodana u Siriju. Pet dana sam bila sa svoje dvije sestre. Jedna od njih je kasnije ponovno prodana i odvedena nazad u Mosul, a ja sam ostala u Siriji', ispričala je djevojčica.

'ISIS-ovci su bili prljavi, veliki, s bradama, silovali su nas"

U Raki su je udali za Palestinca kojeg je ubila nabavivši pištolj od njegove čistačice. Pobjegla je, ali se nije imala kamo sakriti. Jedino mjesto koje je poznavala bila je kuća u Raki u kojoj su ih militanti držali po dolasku u Siriju. Islamisti je nisu prepoznali te su je ponovno prodali. Za 1000 dolara kupio ju je jedan saudijski borac.

'Rekao mi je - promijenit ću ti ime u Abeer da te ni majka ne prepozna. Postat ćeš muslimanka i onda ću te oženiti'. Ali ja nisam htjela preći na islam pa sam pobjegla', ispričala je djevojčica dodavši kako je muškarcima u kući u čaj usula neki prah od kojeg su zaspali.

Ovaj je put u bijegu imala više sreće. Susrela je muškarca koji ju odvezao u Tursku kako bi se našla sa svojim bratom. On je potom krijumčarima platio 2000 dolara da ih vrate na sjever Iraka.

Sada žive s još nekoliko obitelji Jazida. I dalje ne zna gdje su joj sestre, kao ni majka, otac i ostala braća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene