Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avion sletio na plažu

Bizarna smrt djevojčice: "Samo je htio spasiti sebe. Htio sam ga udariti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slomljeni otac osmogodišnje djevojčice koja je u četvrtak poginula na portugalskoj plažu kada je na nju sletio avion optužio je pilota da je svoju sigurnost stavio ispred sigurnosti ljudi koji su se nalazili na plaži.

Otac djevojčice koja je smrtno stradala na portugalskoj plaži kada je na nju prisilno sletio avion rekao je medijima da je pilot trebao Cessnu-152 spustiti u more a ne na plažu. Plaža Sao Joao nalazi se kod Lisabona.

Osim djevojčice smrtno je stradao i jedan 56-godišnji muškarac koji se u kobnom trenutku također našao na plaži. Ostali su kupači u panici uspjeli pobjeći u more. U avionu su se nalazila dvojica muškaraca - instruktor i učenik.

"Rekao sam Sofiji da bježi iza mene, a ona je trčala što je brže mogla. Kada sam vidio da su ostala djeca sigurna te pogledao prema njoj, primijetio sam da ju je avion udario. Otišao sam do pilota, a on mi je rekao kako je izgubio kontrolu nad letjelicom. Htio sam ga udariti, ali nisam to učinio", kazao je slomljeni otac.

"Samo je htio spasiti sebe. Mislim da je taj čovjek samo htio spustiti avion, bez razmišljanja o sigurnosti ostalih. Vjerujem da pati, ali njegova je glavna briga bila sigurno sletjeti", rekao je otac poginule djevojčice.

Pilota su napali i svjedoci nesreće, nazvavši ga ubojicom. Uhićen je i prijeti mu zatvor od pet godina, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene