Avion prisilno sletio na plažu (Foto: Screenshot Reuters)
Avion prisilno sletio na plažu (Foto: Screenshot Reuters)

Slomljeni otac osmogodišnje djevojčice koja je u četvrtak poginula na portugalskoj plažu kada je na nju sletio avion optužio je pilota da je svoju sigurnost stavio ispred sigurnosti ljudi koji su se nalazili na plaži.


Otac djevojčice koja je smrtno stradala na portugalskoj plaži kada je na nju prisilno sletio avion rekao je medijima da je pilot trebao Cessnu-152 spustiti u more a ne na plažu. Plaža Sao Joao nalazi se kod Lisabona.

Osim djevojčice smrtno je stradao i jedan 56-godišnji muškarac koji se u kobnom trenutku također našao na plaži. Ostali su kupači u panici uspjeli pobjeći u more. U avionu su se nalazila dvojica muškaraca - instruktor i učenik.

"Rekao sam Sofiji da bježi iza mene, a ona je trčala što je brže mogla. Kada sam vidio da su ostala djeca sigurna te pogledao prema njoj, primijetio sam da ju je avion udario. Otišao sam do pilota, a on mi je rekao kako je izgubio kontrolu nad letjelicom. Htio sam ga udariti, ali nisam to učinio", kazao je slomljeni otac.

"Samo je htio spasiti sebe. Mislim da je taj čovjek samo htio spustiti avion, bez razmišljanja o sigurnosti ostalih. Vjerujem da pati, ali njegova je glavna briga bila sigurno sletjeti", rekao je otac poginule djevojčice.

Pilota su napali i svjedoci nesreće, nazvavši ga ubojicom. Uhićen je i prijeti mu zatvor od pet godina, piše Daily Mail.