Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert naložio pripremu ofenzive dublje u Libanon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert naložio je vojsci da počne s pripremama za širenje kopnene ofenzive dublje u unutrašnjosti Libanona, izjavio je za AFP visoki dužnosnik izraelske vlade.

"Premijer Ehud Olmert i ministar obrane Amir Peretz izdali su nalog vojsci da se pripremi za kopnenu operaciju dublje u unutrašnjosti Libanona, sukladno odluci sigurnosnog vijeća od srijede", rekao je dužnosnik koji nije htio otkriti identitet, ne navodeći kada će planirana ofenziva početi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

"Odluka je donesena nakon što je libanonska vlada, pod pritiskom Hezbollaha, odbacila glavne dijelove nacrta rezolucije o kojemu bi se trebalo glasovati u UN-ovu Vijeću sigurnosti", dodao je.

Izrael je u četvrtak navečer opetovao svoje uvjete za prihvaćanje nacrta rezolucije UN-a o kojemu se SAD i Francuska žele dogovoriti u New Yorku.

Glavnina rasprave u UN-u tiče se datuma i načina povlačenja
izraelskih snaga iz južog Libanona i njihove zamjene libanonskom vojskom, u suradnji s UNIFIL-om (Prijelaznim snagama UN-a u Libanonu).

Izrael je u prvom čitanju ocijenio nacrt zadovoljavajućim, ali ga je odbacio Libanon jer ne predviđa brzo povlačenje Izraelaca nakon zaključenja primirja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene