Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAJAM TURIZMA

Oko 120 tisuća Nijemaca upravo planira godišnje odmore. Hrvatska ih je ove godine odlučila privući s dva aduta

Aktualno Galerija Kristjan Stančić Kristjan Stančić Foto: DNEVNIK.hr Nikolina Brnjac Nikolina Brnjac Foto: DNEVNIK.hr Sajam turizma u Münchenu - 1 Sajam turizma u Münchenu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sajam turizma u Münchenu - 2 Sajam turizma u Münchenu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sajam turizma u Münchenu - 3 Galerija 1/6 >>
Oko 120 tisuća Nijemaca, koji upravo planiraju godišnje odmore, očekuje se na sajmu turizma u Munchenu.

Sajam turizma u Münchenu je otvoren danas, a Hrvatska je zemlja partner.

Prema najavama turističkih agenata iz Njemačke, unatoč inflaciji njihovi sugrađani neće odustajati od ljetovanja, a u Hrvatsku ih je prošle godine došlo tri i pol milijuna. U Münchenu smo ih odlučili dodatno privući sinjskim alkarima, ali i dresom Luke Modrića.

Pročitajte i ovo Turistički potencijal Sljemena - 6 TAJNA PROPADANJA Sljeme krije brojne turističke bisere, ali oni vape za obnovom. U čemu je problem? "Žalosno, ljudi bi se tu mogli doći rekreirati i mogli bi uživati"

Pročitajte i ovo Kopački rit PRIČA KOJA SAMO RASTE Turizam na kopnu napokon se probudio: Biser Baranje ruši rekorde, a i grad na Dravi ima svoje adute

"Hrvatska nikad nije bila bliža njemačkim turistima. Kroz nekoliko sati oni dolaze u Hrvatsku, ista je valuta i to su velike prednosti za turistički sektor, a tu si i investicije", rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić rekao je: "Veseli činjenica da se i u ovim zimskim mjesecima bilježi porast putnika iz Münchena ne samo prema Zagrebu nego i prema drugim hrvatskim gradovima. Valjda u budućnosti očekivati da će se promet ipak malo disperzirati i ne samo na glavnu sezonu". 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene