Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnica WHO-a upozorava

Očekuje se iznenadan i dramatičan skok ozbiljnih bolesti i smrti od svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Države svijeta trebale bi biti spremne za još ozbiljnih infekcija virusom H1N1 i više mrtvih od novootkrivenog virusa, rekla je čelnica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dr. Margaret Chan.

'U slučajevima u kojima je virus H1N1 raširen i kruži ljudskom zajednicom, države moraju očekivati još slučajeva ozbiljnih i fatalnih infekcija', rekla je. 'Mi u ovom trenutku očekujemo iznenadan i dramatičan skok ozbiljnih bolesti i smrti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatični porast H1N1: Smrtnost u tjedan dana porasla 85 posto Slika nije dostupna Broj oboljelih iznosi 22.556 U Meksiku više od 200 umrlih od svinjske gripe

Ona je u zaključnom govoru na godišnjem skupu WHO-a istaknula da nema velike razlike između sadašnje razine uzbune 5 zbog pandemije i najviše šeste razine napominjući kako će se savjetovati sa stručnjacima prije no što odluči podići razinu uzbune. 'Savjetovat će me odbor za izvanredna stanj'", rekla je.

Po najnovijim podacima WHO-a, od virusa nove gripe je u 42 države svijeta oboljelo više od 11 tisuća ljudi, a 86 ih je umrlo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene