Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Odvjetnici obitelji dječaka ubojice: "Tužitelj prijetio Vladimiru K. i tražio da potpiše nagodbu na 12 godina zatvora"

OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija
OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Foto: Afp
Na konferenciji za medije povodom podizanja optužnice protiv roditelja dječaka uboijice iz Beograda, odvjetnički ured koji ih zastupa iznio je neke detalje slučaja.

Odvjetnički ured Borović, koji zastupa obitelj dječaka ubojice iz škole Vladislav Ribnikar, održao je konferenciju za medije povodom podizanja optužnice protiv dječakovih roditelja Vladimira i Miljane K.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U Zaboku Plenković o Milanovićevoj izjavi da je Izrael izgubio njegove simpatije: "Ne vidim zašto daje takve izjave, već su pristigle brojne reakcije"

"Zalažem se da postupak bude javan, transparentan, da se saznaju svi dijelovi strašne tragedije. Čak i kao branitelji Vladimira K. Ono što je važno da kažem je da je neposredno prije optužbe, tužitelj Nenad Stefanović sa svojim pomoćnikom odlazio do prostorija Centralnog zatvora, posjetio Vladimira K., prijetio mu, tražio da potpiše nagodbu o priznanju kaznenog djela na 12 godina, s tim da ako ne prihvati nagodbu, onda će mu on optužiti suprugu, a maloljetnu kći će mu poslati u udomiteljsku obitelj", rekao je odvjetnik Borivoje Borović, a prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Suđenje Filipu Zavadlavu Za trostruko ubojstvo Zavadlav opet na sudu, sve kasnilo dva sata

Što se tiče optužbe supruge Vladimira K., odvjetnica Irina Borović je istaknula da ih to nije iznenadilo budući da je to bio jedan od pritisaka na Vladimira K. Osvrnula se i na DNK trag Miljane K. koji je pronađen na čauri.

Pročitajte i ovo Provjereno: Urbano vrtlarenje - 1 Donosi Provjereno Popularan hobi u sve više urbanih sredina: "To mi je nekakva aktivnost koja mi služi kao ispušni ventil, to je droga"

"Predmet naše analize bit će da li taj trag uopće pripada Miljani K., kao i na koji način se tu našao", rekla je Borović.

Pročitajte i ovo Odgođena presuda Boysima Uhidbeni nalog Odgođena je odluka o izručenju Bad Blue Boysa: Ovo je sporno u grčkoj optužnici

"Što se tiče optužbe svedoka koji su se našli u postupku, predsednik streljačkog kluba i instruktor, koji predstavljaju svjedoke tužiteljstva, radi se o svjedocima koji su sada optuženi za lažno svjedočenje. Ja ću vas podsjetiti da smo mi u jednoj fazi postupka ukazali da otac nije taj koji je prvi omogućio dječaku kontakt s vatrenim oružjem, niti ga je on obučavao“, rekla je Borović.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Policija objavila fotografiju Traje velika potraga za napadačem nakon krvavog sukoba u Solinu: Reporter Dnevnika Nove TV o detaljima napada

Odgovorajući na pitanja novinara, Boroviće je istaknula i da se do danas nitko nije pozabavio djevojčicom, kćeri Miljane i Vladimira K., koja je također žrtva u ovom postupku. Dodala je i da majka nije posjećivala dječaka ubojicu, već je s njim vodila nekoliko telefonskih razgovora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene