Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došlo do uhićenja

Pogledajte kako su ljudi diljem svijeta iskazali podršku Izraelu i Palestini: Policija zabranila okupljanje u Beču, prosvjednici se oglušili

Podrška Palestini
Podrška Palestini Afp
Aktualno Galerija Podrška Palestini Podrška Palestini Foto: Afp Podrška Palestini Podrška Palestini Foto: Afp Podrška Palestini Podrška Palestini Foto: Afp +0 Podrška Izraelu Galerija 1/4 >>
Diljem Europe i svijeta održala su se okupljanja u čast žrtvama rata između Hmasa i Izraela. Dok su oni koji su iskazali podršku prošli mirno, policija je intervenirala prema onima koji su se organizirali za Palestince.

Bečka policija zabranila je u srijedu propalestinski prosvjed zbog podudaranja s proizraelskim. Kao razlog naveli su činjenicu da se u pozivnicama spominje izraz "od rijeke do mora", što su okarakterizirali kao poziv na nasilje. 

"U osnovi to je "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna", slogan PLO-a koji je usvojio Hamas", rekao je šef gradske policije Gerhard Puerstl za Reuters.

Pročitajte i ovo Gaza Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael je napao zračne luke u Siriji: Raste broj civilnih žrtava u Gazi

Pročitajte i ovo Shani Louk navodno je živa Majka otete Njemice sa snimke koja je šokirala svijet: "Ponekad mislim da bi bilo bolje da Shani nije pri svijesti"

Misli se na ujedinjenje cijelog područja Palestine od Jordana do Mediterana. Nakon što je prosvjed svejedno održan, policija je intervenirala. 

Okupljanja za Izrael organizirana su osim u Beču i u Berlinu te brojnim drugim europskim gradovima. Ni podrška Palestini nije izostala, a očekivano jedno od najvećih okupljanja organizirali su studenti iz Južnoafričke Republike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene