Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama krenuo je u ponedjeljak na autobusnu turneju američkim Srednjim zapadom posvećenu zapošljavanju i gospodarstvu ne bi li ublažio sumnje u svoje liderske sposobnosti koje bi mu mogle ugroziti izglede za reizbor 2012.


Tijekom trodnevne turneje obići će Minnesotu, Iowu i Illinois, države u kojima je pobijedio 2008., no mogao bi naići na glasače koji su, kako pokazuju ankete, jako nezadovoljni političkim sukobima u Washingtonu u trenutku kada počinje kampanja za predsjedničke izbore 2012.

Bijela kuća priopćila je da je Obama na turneji slušanja kako bi izravno od Amerikanaca doznao što misle o gospodarstvu i poticanju zapošljavanja.

Nezaposlenost u SAD-u veća je od devet posto. (Hina)

Vezani članci Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao'' Ramo iz autobusa koji se prevrnuo kraj S. Broda Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih"