Fotografija je, nije teško pogoditi, vrlo brzo postala viralna, a mediji su podsjetili i na razliku u posjećenosti Trumpove inauguracijske svečanosti u odnosu na onu Baracka Obame.

Galerija


Američki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania jučer su otvorili "sezonu" božićnih blagdana na svečanosti paljenja svjetlosnih ukrasa na Nacionalnom božićnom drvcu u Washingtonu.

Vezani članci Donald Trump, Joe Biden Biden i Trump sukobili se u odvojenoj "debati" oko odgovora na koronakrizu: "Ja sam predsjednik, ne mogu biti zatvoren u podrumu" Joe Biden (Foto: AFP) Demokrati i formalno nominirali Bidena za svog predsjedičkog kandidata

Svečanosti su prisustvala i neka Trumpova djeca - Donald Jr. s obitelji, Tiffany, Ivanka Trump s djecom Arabellom, Josephom i Theodoreom te suprugom Jaredom Kushnerom. Kontroverzni je predsjednik na Twitteru tom prilikom podijelio da "on snažno gleda u budućnost" kako bi drvce bilo osvijetljeno "tijekom cijele godine", metaforički izrazivši time vjeru u napredak američkog društva i ekonomije, no iako je to vjerojatno očekivao, odaziv publike na ovu svečanost baš i nije bio impresivan, piše Daily Mail.

Naime, kako se vidi na fotografiji koju je na Twitteru podijelio novinar Steve Rudin, u gledalištu je bilo popunjeno tek nekoliko prvih redova, dok su deseci drugih ostali prazni. Fotografija je, nije teško pogoditi, vrlo brzo postala viralna, a mediji su podsjetili i na razliku u posjećenosti Trumpove inauguracijske svečanosti u odnosu na onu Baracka Obame.