Fotografija je, nije teško pogoditi, vrlo brzo postala viralna, a mediji su podsjetili i na razliku u posjećenosti Trumpove inauguracijske svečanosti u odnosu na onu Baracka Obame.

Galerija


Američki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania jučer su otvorili "sezonu" božićnih blagdana na svečanosti paljenja svjetlosnih ukrasa na Nacionalnom božićnom drvcu u Washingtonu.

Vezani članci Marijana Grbeša Zenzerović Analiza završnice kampanje: "Ulozi su veliki, obje strane smatraju da trebaju osloboditi Ameriku od ovih drugih" Donald Trump Trump na prvom skupu otkad se vratio iz bolnice: Najavio lijek za koronu i poručio da se osjeća odlično

Svečanosti su prisustvala i neka Trumpova djeca - Donald Jr. s obitelji, Tiffany, Ivanka Trump s djecom Arabellom, Josephom i Theodoreom te suprugom Jaredom Kushnerom. Kontroverzni je predsjednik na Twitteru tom prilikom podijelio da "on snažno gleda u budućnost" kako bi drvce bilo osvijetljeno "tijekom cijele godine", metaforički izrazivši time vjeru u napredak američkog društva i ekonomije, no iako je to vjerojatno očekivao, odaziv publike na ovu svečanost baš i nije bio impresivan, piše Daily Mail.

Naime, kako se vidi na fotografiji koju je na Twitteru podijelio novinar Steve Rudin, u gledalištu je bilo popunjeno tek nekoliko prvih redova, dok su deseci drugih ostali prazni. Fotografija je, nije teško pogoditi, vrlo brzo postala viralna, a mediji su podsjetili i na razliku u posjećenosti Trumpove inauguracijske svečanosti u odnosu na onu Baracka Obame.