Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljski političar Marek Nawara u kritičnom je stanju nakon nesreće na skijalištu u Austriji, objavila je glasnogovornica bolnice u Klagenfurtu u koju je prevezen.


52-godišnji Nawara, predsjednik regionalne vlade Malopoljskog Vojvodstva, zbog teških je ozljeda uveden u umjetnu komu, rekla je glasnogovornica Nathalie Wurzer. Nawara je skijao u zimovalištu Sankt Margarethenu u austrijskoj pokrajini Salzburgu, gdje je pao i teško ozlijedio glavu. 'Ima teške ozljede glave i mozga', rekla je Wurzer.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Skandal s cijepljenjem: Liječnica istu iglu koristila za nekoliko ljudi Bolnica, ilustracija Pacijentu amputirali pogrešnu - nogu! "Nažalost, pogreška se dogodila nakon niza nesretnih događaja"

>> Premijeru Tiringije prijeti tužba za ubojstvo iz nehaja

>> Njemački političar Dieter Althaus probuđen iz umjetne kome

>> Sudar na skijalištu: Njemački političar u komi, Slovakinja poginula

Iako nema svjedoka, policija smatra da nitko više nije sudjelovao u nesreći. Nawara nije nosio zaštitnu kacigu. Premijer njemačke savezne pokrajine Tiringije Dieter Althaus oporavlja se nakon skijaške nesreće u Austriji 1. siječnja, u kojoj se sudario s 40-godišnjom Slovakinjom koja je od ozljeda umrla. Althaus je također jedno vrijeme bio u induciranoj komi.