Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni niz na bijelim stazama

Sudar na skijalištu: Njemački političar u komi, Slovakinja poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer njemačke savezne zemlje Tiringije, 50-godišnji Dieter Althaus, teško je ozlijeđen, a slovačka skijašica preminula je u bolnici nakon sudara na skijalištu u Austriji.

Althaus, član stranke krščanskih demokrata (CDU), sudario se sa slovačkom turistkinjom na skijalištu u četvrtak poslijepodne, kako je izvijestila tamošnja policija. Althaus je helikopterom hitno prebačen u bolnicu. Pretrpio je ozljede glave, a imao je i unutarnje krvarenje i nalazi se u induciranoj komi, no liječnici tvrde kako mu život nije u opasnosti.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage

>> Državni tajnik Gordan Čačić preminuo od težine ozljeda

Prema prvim infromacijama čini se da ni on ni slovačka turistkinja nisu uzeli u obzir upozorenje da uspore na mjestu gdje se dvije skijaške staze spajaju. Althaus je vozio jednom, a ona drugom, do sudara je došlo upravo na mjestu gdje se staze spajaju u jednu.

Prema prvim procjenama, Althaus je preživio jer je imao zaštitnu kacigu, dok je nesretna Slovakinja nije nosila. Nedavno je na austrijskom skijalištu smrtno stradao još jedan skijaš iz Njemačke koji nije nosio kacigu.

Ova nesreća podsjeća na tragediju našeg general-bojnika i državnog tajnika u Ministarstvu obrane Gordana Čačića, koji je 19. prosinca teško stradao u sudaru na stazi u Italiji. Ni on nije nosio kacigu, a preminuo je dva dana kasnije od teških ozljeda glave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene