Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pad broja uhićenja

New York: U tijeku masovni neposluh policajaca?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio opisao je nagli pad broja uhićenja u zadnja dva tjedna otkako su iz zasjede ubijena dvojica policajaca, kao nekoliko dana "koji odstupaju od pravila", te rekao kako nije riječ o tome da je policija usporila rad.

Bill De Blasio je u ponedjeljak u prvom razgovoru s novinarima u zadnja dva tjedna bio sa šefom policije Williamom Brattonom i objavio da je u 2014. nastavljen stalni pad broja teških zločina u New Yorku.

Pročitajte i ovo Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

"Nipošto ne mislim da nekoliko dana koji odstupaju od pravila znače išta u usporedbi s ovim cjelogodišnjim uspjehom", rekao je de Blasio jer su ga novinari pitali ignoriraju li možda policajci manja kaznena djela, bilo zbog straha za sigurnost ili zbog neslaganja s gradonačelnikom.

No i on i Bratton rekli su da im treba još vremena kako bi eksplicitno odbacili mogućnost da je ipak riječ o masovnom neposluhu.

Između policijskih sindikata i de Blasia, liberalnog demokrata kojemu se kampanja oslanjala na obećanje reforme policije, napetost je sve veća jer je izrazio slaganje s općim prosvjedima protiv policijske okrutnosti koji su počeli ovoga ljeta.

Jaz se produbio 20. prosinca kad su dvojica policajaca ustrijeljena u patrolnome autu. Ubio ih je napadač koji je rekao da se osvećuje za smrt nenaoružanih crnaca koje su ubili policajci bijelci.

Više stotina policajaca zato je na pogrebu tih policajaca okrenulo leđa de Blasiu, a on taj postupak smatra izrazom "nepoštovanja" prema gradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene