Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Schroederov susret s Putinom

Njemačka vlada: 'On ne predstavlja Njemačku, Schroeder je odavno napustio politiku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objava fotografija na kojima bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder srdačno pozdravlja ruskog predsjednika Vladimira Putina, njemačka se vlada distancirala od njega.

Njemačka vlada distancirala se u utorak od bivšeg kancelara Gerharda Schroedera pošto su mediji objavili fotografije njegova srdačnog susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

Schroederov ured nije odmah komentirao snimke koje su, prema medijskim izvješćima, snimljene pred palačom Jusupov gdje je Schroeder bio na svečanosti 7. travnja u povodu svog 70. rođendana.

Schroeder: Srbija je nelegalno bombardirana

"On ne predstavlja njemačku vladu", rekao je dužnosnik vlade u Berlinu upitan za komentar i dodao: "Treba svima biti jasno da je Schroeder odavno napustio politiku".

Kancelar od 1998. do 2005. Schroeder je i ranije bio oštro kritiziran zbog svojih bliskih sveza s Putinom.

Objava Schroederove fotografije u srdačnom zagrljaju s Putinom pala je u vrijeme napetosti između Rusije i Zapada koji je toj zemlji nametnuo nove sankcije zbog njezinih poteza u Ukrajini. Njemačka ovisi o uvozu ruskoga plina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene