Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brexit

Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je u utorak nove prijedloge britanske premijerke Therese May o brexitu, na kraju posjeta Londonu u kojem je sudjelovala na summitu o zapadnom Balkanu.

Očekuje se da će 'bijeli papir' Therese May, koji će biti predstavljen u četvrtak, predstavljati značajan korak naprijed u pregovaračkom procesu, rekla je njemačka kancelarka.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

"Dobra je stvar da su prijedlozi na stolu. Toliko mogu o tome reći danas, ne ulazeći u detalje", kazala je Angela Merkel.

Ona je dodala kako ostalih 27 država članica sada mora zauzeti stajalište, zajedno s glavnim pregovaračem Michelom Barnierom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

Merkel je ponovila da Njemačka namjerava održati bliske odnose s Britanijom dodavši da je to vjerojatno slučaj i s ostalim državama članicama.

"Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji", istaknula je njemačka kancelarka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene