Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povučena iz prodaje

Nizozemska: E.Coli pronađena u klicama cikle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemske vlasti povukle su klice cikle iz tri države nakon što je analiza pokazala da je u njima bakterija E.Coli.

Nizozemske Agencija za sigurnost hrane izvijestila je kako detaljno priučavaju bakteriju, no još uvijek nema informacija o oboljelima u njihovoj zemlji, piše AP. No, Agencija tvrdi da je evidentno da se ne radi o istoj bakteriji E.Coli koja je ubila 27, a zarazila 2 900 osoba te brojne od njih ostavila s gomilom komplikacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasti vjeruju Njemačka farma koja je uzgajala egipatsko sjeme povezana s E.Coli Slika nije dostupna 20 zaraženih u restoranu E. coli se prvi put prebacila s čovjeka na čovjeka

'Kod samo jednog uzgajivača pronađene su klice zaražene cikle dok je drugo povrće na njegovo farmi sasvim u redu', rekao je Esther Filon, glasnogovornik nizozemske Agencije. Naglasio je kako se ne radi o istoj zarazi koja je prisutna u Njemačkoj. 'Koliko sada znamo, bakterija nije smrtna', dodao je.

Iz Agencije kažu kako je farma na kojoj je pronađena zaražena cikla smještena oko 70 km od Amsterdama, ciklu su izvozili u Belgiju i Njemačku, a sporno povrće prodavalo se i na nizozemskim tržnicama. AP navodi kako je u prirodi stotine E.Coli bakterija te kako je svega nekoliko njih smrtonosno. većina E.Coli bakterija uzrokuje samo neugodne probavne smetnje. Iako je bakterija pronađena u Nizozemskoj bezopasnija od soja koji je dosad odnio 27 života, farma kod Amsterdama je zatvorena. Sada se istražuje  gdje je sve cikla završila.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene