Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sibir u Srbiji

Nezapamćena snježna oluja pogodila jugozapadni dio Srbije, nanosi snijega viši od tri metra

Snijeg u Srbiji - 4
Snijeg u Srbiji - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snijeg u Srbiji - 3 Snijeg u Srbiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Srbiji - 5 Snijeg u Srbiji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Srbiji - 2 Snijeg u Srbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Srbiji - 4 Snijeg u Srbiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg u Srbiji - 1 Galerija 1/5 >>
Jugozapadni dio Srbije bori se sa visokim nanosima snijega. Od posljedica smrzavanja preminula je jedna osoba.

Zbog jakog snijega i vjetra u općinama Sjenica i Crna Trava proglašena je izvanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni. Izvanredno stanje je i u općini Požega i Arilje. Evakuirano je 37 ljudi, prenosi RTS.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Nameti snijega na području Pešterske visoravni idu i preko tri metra, prenosi Blic.

U selu Sušica na Pešterskoj visoravni pronađeno je tijelo 66-godišnjeg muškarca, a potvrđeno je kako je preminuo uslijed smrzavanja.

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je u tri ujutro u automobilu koji je bio pod velikim nanosom snijega. Muškarac je bio kod liječnika, a kada je vozač otišao po pomoć, nakon što je automobil zapeo u snijegu, muškarac koji je ostao u automobilu je preminuo od posljedica smrzavanja.

Ispod velikih nanosa snijega na području Pešterske visoravni ostali su zatrpani brojni automobili, a policajci i vatrogasci i ostale nadležne službe cijelu su noć bili na terenu.

Blic navodi kako su službe iz zatrpanih automobila spasile četvoricu muškaraca, te da je među spašenima bila i majka sa četvoro male djece.

Općina Sjenica najhladniji je dio Srbije i često ju nazivaju "srpskim Sibirom".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene