Jugozapadni dio Srbije bori se sa visokim nanosima snijega. Od posljedica smrzavanja preminula je jedna osoba.

Galerija


Zbog jakog snijega i vjetra u općinama Sjenica i Crna Trava proglašena je izvanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni. Izvanredno stanje je i u općini Požega i Arilje. Evakuirano je 37 ljudi, prenosi RTS.

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Srbija uvela još strože mjere: Policijski sat od subote u 13 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutro, zabrana okupljanja više od dvoje ljudi Ilustracija Jutros puštena iz pritvora: U Srbiji uhitili novinarku i optužili je za širenje panike

Nameti snijega na području Pešterske visoravni idu i preko tri metra, prenosi Blic.

U selu Sušica na Pešterskoj visoravni pronađeno je tijelo 66-godišnjeg muškarca, a potvrđeno je kako je preminuo uslijed smrzavanja.

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je u tri ujutro u automobilu koji je bio pod velikim nanosom snijega. Muškarac je bio kod liječnika, a kada je vozač otišao po pomoć, nakon što je automobil zapeo u snijegu, muškarac koji je ostao u automobilu je preminuo od posljedica smrzavanja.

Ispod velikih nanosa snijega na području Pešterske visoravni ostali su zatrpani brojni automobili, a policajci i vatrogasci i ostale nadležne službe cijelu su noć bili na terenu.

Blic navodi kako su službe iz zatrpanih automobila spasile četvoricu muškaraca, te da je među spašenima bila i majka sa četvoro male djece.

Općina Sjenica najhladniji je dio Srbije i često ju nazivaju "srpskim Sibirom".