Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga

Nestao umirovljeni policajac na grčkom otoku nekoliko dana poslije pronalaska tijela britanskog novinara

Grčka policija
Grčka policija Foto: Ranko Suvar/Cropix
U Grčkoj traje velika potrga za američkim turistom koji je nestao nakon što je sam otišao na planinarenje na otoku Amorgos.

Lokalni dužnosnici kažu da je Albert Calibet (59) nestao u utorak poslijepodne. Njegov je prijatelj prijavio nestanak kada se nije vratio s izleta. Nekoliko agencija sudjeluje u potrazi za Calibetom, uključujući volontere iz obalne straže i timove sa susjednih otoka Paros i Naxos. 

Njegov nestanak dogodio se nekoliko dana nakon što je britanski televizijski voditelj Michael Mosley nestao na grčkom otoku Symi, gdje je njegovo tijelo pronađeno četiri dana kasnije.

"Pretražuje se cijelo područje", rekao je gradonačelnik Eleftherios Karaiskos. Dronom su pretraživali sjeverni dio otoka, a također pokušavaju ući u trag njegovim mobitelima.

Pročitajte i ovo Stanovnici Limburg an der Lahna izašli su na referendum različite metode pokušaja "Sve ih pobijte!" Šokantna odluka građana na referendumu izazvala bijes diljem Europe

Gradonačelnik je naglasio da pješačenje na koje je krenuo Calibet nije bilo posebno zahtjevno te postoji mogućnost da je Amerikanac skrenuo s planirane rute, piše BBC. 

Umirovljeni policajac iz okruga Los Angeles, započeo je planinarenje u utorak ujutro u selu Aegiali.

Prema dostupnim informacijama nekoliko minuta kasnije poslao je tekstualnu poruku sa slikom znaka koji pokazuje rutu kojom je išao do Katapole.

Pročitajte i ovo Provjereno: Tvornica u Vrginmostu - 5 Priča Provjerenog "Danima mi je zbog toga na usta i nos išla krv": Nakon naglog preokreta mislili su da su se spasili, a onda novi šok

Oko dva sata kasnije, mještanka je rekla da je razgovarala s nestalim turistom nakon što je kupio piće u obližnjoj trgovini. Sofia Liviaki je rekla da je Calibet popio bezalkoholno piće, pokazao joj svoju planiranu rutu i ponio bocu vode sa sobom.

Iako je put koji je odabrao dobro prohodan i nije težak, otočani se trenutačno bore s toplinskim valom s s temperaturama koje su trenutno visoke i do 35 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jens Stoltenberg Zajednička pomoć Zemlje NATO-a dogovaraju potporu Ukrajini, imaju novi plan: "Procjenjuje se na 40 milijardi eura godišnje..."

"Temperature su vrlo visoke, kao u cijeloj Grčkoj tijekom toplinskog vala", rekao je grčkim medijima zamjenik gradonačelnika za turizam Popi Despotidi, dodavši da pretpostavljaju da je osjetio vrtoglavicu i da se negdje srušio.

Pročitajte i ovo Aimee Betro Objavljena fotografija I dalje traje međunarodna potraga za profesionalnom ubojicom: Tijekom dana radila kao tajnica, a u slobodno vrijeme ubijala za novac

Potraga za nestalim čovjekom dolazi samo nekoliko dana nakon što su dužnosnici proveli dane pretražujući još jedan grčki otok, Symi, u potrazi za poznatim britanskim TV voditeljem i novinarom Michaelom Mosleye koji je nestao nakon što je krenuo u šetnju s plaže.Njegovo tijelo pronađeno je u stjenovitom području, a istražitelji su zaključili da je umro prirodnom smrću na dan kada je nestao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene