Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Peruu

Nestao helikopter s južnokorejskim poslovnjacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopter s 14 putnika nestao je u peruanskim planinama, a gusta magla i snijeg otežavaju potragu za nestalima.

Helikopterom je u vrijeme nestanka putovalo osam Južnokorejaca, Šveđanin, Čeh, Nizozemac i troje Peruanaca od kojih su dvojica bili članovi posade helikoptera.

Pročitajte i ovo Nesreća u Kini 500 spasioca u akciji VIDEO Stravična nesreća: Urušila se autocesta, vozila padala u provaliju, a poginulo je najmanje 19 ljudi Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera

Zadnji kontakt s helikopterom djelatnici Centra za kontrolu leta uspostavili su dok je prelijetao grad Huallahualla koji se nalazi na 4.000 metara nadmorske visine. Signal helikoptera otkriven je na neravnom terenu nedaleko planinskog vrha Apu Colque Cruz u pokrajini Quispicanchi, ali spasilačke ekipe još uvijek nisu uspjele pronaći letjelicu.

>> U padu zrakoplova poginulo i najmanje deset osoba na tlu

Vremenske neprilike i snijeg onemogućavaju nadlijetanje područja na kojem bi se mogao nalaziti helikopter, ali na sreću policajci i spasioci uspjeli su iskočiti nedaleko mjesta nesreće i započeli su s potragom.

Iz južnokorejskog veleposlanstva, javljaju svjetski mediji, potvrđeno je kako putnici u nestalom helikopteru nisu bili turisti nego poslovnjaci koji su bili na službenom putu u Peruu. (Agencija VLM). 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene