Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 ozlijeđenih policajaca

Neredi u Francuskoj: Mladi palili aute i zgrade, policija uzvratila gumenim mecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina mladih noćas je palila zgrade i automobile u francuskom gradu Amiensu, priopćile su policijske snage.

16 policajaca ozlijeđeno je u sukobima sa stotinjak mlađih osoba koji su ih napali i vatrenim oružjem. Policija je priopćila kako je mogući povod ovim neredima uhićenje jednog muškarca zbog nesmotrene vožnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija stravičan slučaj Osuđena na 99 godina: Tinejdžerica hladnokrvno ubila drugu za 9 milijuna dolara. Odvela ju je na planinarenje, a onda... Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle''

Sukobi su započeli sinoć oko 21:00 sat po lokalnom vremenu, a zapaljena je i jedna škola. 150 policajaca uspjelo je obuzdati nerede oko 04:00 sata koristeći gumene metke i suzavac.

>> Ponovno sukobi u Sj. Irskoj, 20-ak policajaca u bolnici

Predsjednik Hollande obećao je vratiti mir u Amiens. 'Ministar unutarnjih poslova krenuo je za Amiens. Koristit ćemo sva sredstva kako bismo se borili protiv ovakvog nasilja. Naš prioritet je sigurnost', rekao je Hollande.

U Amiensu su izbili neredi i 2005. godine nakon pogibije dvaju tinejdžera, a vlada planira uložiti dodatna sredstva kako bi u tom gradu žandarmerija mogla biti efikasnija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene