Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina mladih noćas je palila zgrade i automobile u francuskom gradu Amiensu, priopćile su policijske snage.


16 policajaca ozlijeđeno je u sukobima sa stotinjak mlađih osoba koji su ih napali i vatrenim oružjem. Policija je priopćila kako je mogući povod ovim neredima uhićenje jednog muškarca zbog nesmotrene vožnje.

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Buljan Flander oštro: "Struka bi trebala više raditi na zaštiti prava djeteta, jer kao da smatramo da je roditelj i vlasnik djeteta pa mu treba dijete vratiti pod bilo koju cijenu" Toni Kljaković Gašpić Pogoršava se stanje s koronom u Splitu: "Nikad nije bilo gore. Sve je više mladih, situacija nije dobra"

Sukobi su započeli sinoć oko 21:00 sat po lokalnom vremenu, a zapaljena je i jedna škola. 150 policajaca uspjelo je obuzdati nerede oko 04:00 sata koristeći gumene metke i suzavac.

>> Ponovno sukobi u Sj. Irskoj, 20-ak policajaca u bolnici

Predsjednik Hollande obećao je vratiti mir u Amiens. 'Ministar unutarnjih poslova krenuo je za Amiens. Koristit ćemo sva sredstva kako bismo se borili protiv ovakvog nasilja. Naš prioritet je sigurnost', rekao je Hollande.

U Amiensu su izbili neredi i 2005. godine nakon pogibije dvaju tinejdžera, a vlada planira uložiti dodatna sredstva kako bi u tom gradu žandarmerija mogla biti efikasnija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.