Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Financial Timesa

"Žele se boriti za slobodu provocirajući muslimane, a zapravo su obične budale"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urednik lista Financial Times kritizirao je neposredno nakon terorističkog napada na uredništvo francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo njegovu uređivačku politiku.

U komentaru objavljenom nedugo nakon terorističkog napada na ured francuskog tjednika Charlie Hebdo, urednik u Financial Timesu Tony Berber napisao je: "Francuska je zemlja Voltairea, no kod Charlie Hebdoa bilo je premalo uredničke odgovornosti".

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

Charlie Hebdo: 'Hrabro principijelni ili opasno neodgovorni?'

"Ovdje nema opravdanja za ubojstva koja treba kazniti i ne insinuiram da se sloboda izražavanja ne bi trebala primjenjivati kod satiričnog prikaza vjere. Želim reći da bi u tiskovinama poput Charlie Heboda trebalo biti zdravog razuma. Takve tiskovine žele se boriti za slobodu provocirajući muslimane, a zapravo su obične budale".

UŽIVO Policija lovi naoružanu braću, 18-godišnji osumnjičenik se predao: 'Bio sam u školi!'

Na njegov tekst ubrzo su s ogorčenjem reagirali brojni korisnici društvenih mreža, tražeći njegovu ostavku. Uredništvo Financial Timesa u aktualiziranom tekstu nakon toga je bezrezervno poduprlo Charlie Hebdo i načela slobode izražavanja. "Krvavi napad (...) može potaknuti najdublje gađenje", piše list. (Hina)

FOTO Je li ova karikatura bila okidač krvavog napada?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene