Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj zgrozio javnost

Vezala ih i na rane im stavljala papar: Na YouTubeu je savjetovala druge roditelje, a onda se otkrilo što radi svojoj djeci

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ruby Franke, koja je vodila YouTube kanal u kojem je savjetovala druge roditelje, optužena je za zlostavljanje i izgladnjivanje dvoje od svoje šestero djece.

Majka šestero djece iz Utaha nekoć je davala roditeljske savjete na popularnom YouTube kanalu pod nazivom 8 Passengers. Ruby Franke danas je priznala krivnju za zlostavljanje i izgladnjivanje dvoje svoje djece, rekao je njezin odvjetnik.

Franke je priznala krivnju za četiri kaznena djela teškog zlostavljanja djeteta i vjerojatno se suočava sa zatvorskom kaznom, izvijestio je Guardian. Sudac koji vodi slučaj privremeno je zakazao ročište za izricanje kazne za 20. veljače.

Pročitajte i ovo Live Ivan Kaštelan, Tribunj - 2 Tribunj zavijen u crno Vozač koji je usmrtio djevojku bio je pod utjecajem droge: Dnevnik Nove TV doznaje što se dogodilo neposredno prije nesreće

Njezin odvjetnik, LaMar Winward, rekao je da sporazum kojim priznaje krivnju podrazumijeva da o kazni odlučuje isključivo sudac. Winward je ranije rekao da se navodno zlostavljanje dogodilo dok je Franke bila pod utjecajem savjetnice za veze Jodi Hilderbrandt.

Obje su uhićene nakon što je 12-godišnji sin pobjegao iz kuće i zamolio susjeda da pozove policiju. Dječak je bio mršav i imao je ljepljivu traku oko gležnjeva i zapešća, ali nije htio reći zašto.

Pročitajte i ovo Prosvjed opozicijske koalicije Srbija protiv nasilja Izborna komisija odbacila prigovore Tisuće ljudi na ulicama Beograda zbog rezultata izbora: Izborna komisija odbila sve prigovore o nepravilnostima

"Mislim da je... bio je pritvoren. Očito je prekriven ranama", rekao je susjed u pozivu policiji.

Dvanaestogodišnjak je naknadno rekao istražiteljima da je Jodi stavila užad na njegove gležnjeve i zapešća te da su koristili papar i med za "previjanje rana" koje su mu od toga nastajale.Frankeina 10-godišnja kći također je pronađena u toj kući, te je oboje djece prebačeno u bolnicu. Ostala djeca prebačena su u državne institucije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene