Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hillary Clinton

'Napori Irana su uzaludni, a Pjongjang nema prijatelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napori Irana da se dokopa nuklearnog oružja su uzaludne, a Sjeverna Koreja ostala je potpuno izolirana, ocijenila je u razgovoru za televizijsku mrežu NBC američka državna tajnica Hillary Clinton.

'Ono što mi želimo to je uputiti poruku onima koji donose odluke kako bismo im rekli da im nećemo dopustiti da se domognu nuklearnog oružja da bi zastrašivali i pokazivali svoju snagu', kazala je Clinton. 'Vaši su napori uzaludni', uputila je Clinton poruku iranskim vođama.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Sjeverna Koreja nema više prijatelja nakon što su je, nakon posljednjeg nuklearnog pokusa, odbacili i tradicionalni saveznici poput Kine i Mianmara, kazala je šefica američke diplomacije. 'Oni više nemaju prijatelja', naglasila je, dodajući da su se Kina i Mianmar svrstali uz međunarodnu zajednicu koja želi uvjeriti Sjevernu Koreju da okonča nuklearni program.

Clinton je naglasila da SAD još uvijek žele da se Sjeverna Koreja vrati za pregovarački stol i bude dio međunarodnih napora koji će dovesti do denuklearizacije. Ranije danas, vlasti Sjeverne Koreje zaprijetile su da će se 'bez milosti i odlučno' suprotstaviti svakom neprijateljskom potezu Južne Koreje i Sjedinjenih Država, optuživši dvije zemlje da potiču rat na Korejskom poluotoku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene