Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva sramota

Nakon što su policijske uprave poslale dopis školama da im sastave popis problematične i asocijalne djece, oglasio se srpski MUP

Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 5
Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 5 Foto: Associated Press
MUP Srbije ispričao se nakon što su dvije policijske uprave u Užicu i Kikindi poslale dopis školama u kojima su tražile da sastave popis problematične i asocijalne djece.

Državni tajnik u MUP-u Željko Brkić potvrdio je da su policijske uprave u Užicu i Kikindi poslale dopis školama u kojima su tražile da sastave popis problematične i asocijalne djece koja su u riziku od nasilja, bilo kao žrtve ili kao potencijalni izvršitelji.

Naglasili su da nikakav nalog slične vrste nije došao iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Građani se okupljaju ispred škole i pale svijeće za učenike i zaštitara Mala heroina "Pričajte o njoj, a ne o ubojici!": Snažne riječi profesorice koje bi svaki roditelj trebao pročitati

"U samom tekstu dopisa vidi se da je on motiviran dobrim namjerama, u pozadini je želja policajaca da se učini sve da se podigne sigurnost učenika i nastavnog osoblja. U toj želji učinjen je nesmotren potez, traženo je da se dostave podaci za koje MUP nema ovlaštenja pribavljati ih", rekao je Brkić te dodao da se ispričava svima koji se zbog takvog dopisa osjećaju uznemireno, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Posljednji pozdrav anđelima Oproštaj od malenog virtuoza (14): "Govorio si - glazba je lagana, samo sjedneš i prsti krenu. Blago nebesima, kakvu će glazbu slušati"

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Proces oporavka Djeca iz beogradske škole u klupe se moraju vratiti u srijedu. Stručnjakinja odgovara - je li to prerano?

"Od policijske uprave u Užicu i iz Kikinde došao je jedan dopis, dakle iz dvije policijske uprave. U pitanju je bila dobra namjera da se unaprijedi sigurnost škole. Učinjen je nesmotren potez", rekao je državni tajnik te naglasio kako su dvije policijske uprave samostalno i na svoju inicijativu poslale te dopise bez dogovora s MUP-om. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene