Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od al-Qaide

Velika Britanija i Njemačka također zatvaraju veleposlanstva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su Sjedinjene Američke Države najavile zatvaranje 22 svoja veleposlanstva na Bliskom istoku radi mjera predostrožnosti, isto su danas najavile i Velika Britanija te Njemačka za svoja veleposlanstva u Jemenu.

Britansko veleposlanstvo u Jemenu bit će zatvoreno u nedjelju i ponedjeljak, objavilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije uz obrazloženje da to čini iz sigurnosnih razloga, a na isti potez se odlučila i Njemačka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Ilustracija Eksplozija u Crvenom moru Novi napadi na Bliskom istoku: Hutisti pogodili još jedan brod, SAD uništio 10 jemenskih dronova

Britanci i Nijemci su iz veleposlanstva u Sani povukli dio osoblja 'zbog povećane zabrinutosti za njihovu sigurnost'.

>> Upozorenje Amerikancima: Pazite na sebe, al-Qaida prijeti napadima!

Podsjetimo, u zatvaranje veleposlanstava prvo su krenule SAD koje su ubrzo nakon toga izdale i upozorenje svojim državljanima u zemlji te u inozemstvu. 'Trenutno imamo informaciju da al-Qaida i s njom povezane organizacije tijekom kolovoza planiraju izvesti terorističke napade u spomenutim regijama, ali i šire. Ovo upozorenje stoga vrijedi do 31. kolovoza', rekli su u State Departmentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene