Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi do kraja mjeseca

Upozorenje Amerikancima: Pazite na sebe, al-Qaida prijeti napadima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene su Države sve svoje državljane, a posebno one koji trenutno borave na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, upozorila da paze na sebe zbog mogućeg terorističkog napada al-Qaide.

Američki je State Department izdao upozorenje svim svojim državljanima u domovini i izvan nje, a posebno onima koji su trenutno na području Bliskog istoka i sjeverne Afrike, zbog nedefinirane prijetnje terorističke mreže al-Qaide.

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

>> SAD zatvara veleposlanstva zbog prijetnji napadom

>> EU zatvara veleposlanstva zbog najavljenih napada

'Trenutno imamo informaciju da al-Qaida i s njom povezane organizacije tijekom kolovoza planiraju izvesti terorističke napade u spomenutim regijama, ali i šire. Ovo upozorenje stoga vrijedi do 31. kolovoza', kažu u State Departmentu.

U upozorenju se navodi da na oprezu trebaju biti i obični građani i službena američka predstavništva te da su moguće mete sustavi javnog prijevoza i druga infrastruktura kojom se koriste turisti.

Obavijest je stigla nedugo nakon najave da će diljem Bliskog istoka i sjeverne Afrike zbog iste nedefinirane prijetnje Amerika privremeno zatvoriti svoja diplomatska predstavništva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene