Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene su Države sve svoje državljane, a posebno one koji trenutno borave na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, upozorila da paze na sebe zbog mogućeg terorističkog napada al-Qaide.


Američki je State Department izdao upozorenje svim svojim državljanima u domovini i izvan nje, a posebno onima koji su trenutno na području Bliskog istoka i sjeverne Afrike, zbog nedefinirane prijetnje terorističke mreže al-Qaide.

>> SAD zatvara veleposlanstva zbog prijetnji napadom

>> EU zatvara veleposlanstva zbog najavljenih napada

Vezani članci Vatrogasac na terenu, ilustracija Vatrogasci upozoravaju građane: Toplinski val pogoduje požarima, ne palite vatru na otvorenom! Slika nije dostupna UPOZORENJE GRAĐANIMA SAD-A 'Diljem Europe postoji opasnost od terorističkog napada'

'Trenutno imamo informaciju da al-Qaida i s njom povezane organizacije tijekom kolovoza planiraju izvesti terorističke napade u spomenutim regijama, ali i šire. Ovo upozorenje stoga vrijedi do 31. kolovoza', kažu u State Departmentu.

U upozorenju se navodi da na oprezu trebaju biti i obični građani i službena američka predstavništva te da su moguće mete sustavi javnog prijevoza i druga infrastruktura kojom se koriste turisti.

Obavijest je stigla nedugo nakon najave da će diljem Bliskog istoka i sjeverne Afrike zbog iste nedefinirane prijetnje Amerika privremeno zatvoriti svoja diplomatska predstavništva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook