Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nadbiskup od Canterburya kritizira vladu zbog Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup od Canterburya Rowan Williams, ponovio je kritike glede odluke britanske vlade da krene u rat u Iraku, ocijenivši da je ta odluka bila i moralno i tehnički pogrešna.

"Spreman sam vjerovati da su oni koji su odluke donosili to činili u dobroj vjeri, ali mislim da su njihove odluke bile pogrešne", kazao je nadbiskup u izjavi za BBC.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna Kritika iz vrha anglikanske crkve Canterburyjski nadbiskup prozvao bogate da nisu snosili teret krize

"Također mislim da su te moralne i praktične pogreške na kraju izronile na površinu na najbolniji način. To je naše vojnike sve više dovodilo u opasnost i to na način koji držim zabrinjavajućim", dodao je Williams.

On se osvrnuo i na smrtnu presudu Sadamu Huseinu i ponovio svoj načelni stav o protivljenju smrtnoj kazni.

"Sadam Husein je netko tko je očito počinio teške zločine protiv vlastitog naroda...mislim da zaslužuje oštru kaznu, ali smrtna presuda znači da nema mjesta promjeni, pokajanju", objasnio je Williams.

Nadbiskup često kritizira britansku vladu po pitanju Iraka,
Guantanama ili po pitanju nuklearne prijetnje.

Nakon povratka s Bliskog istoka prije šest dana, Williams je upozorio da "kratkovidna" i "ignorantska" politika Londona i Washingtona ugožava tamošnje kršćane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene