Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Red ljudi koji čekaju da se oproste od duhovnog vođe Sai Babe čije je tijelo izloženo u staklenom kovčegu u hramu u selu Puttaparti se ne smanjuje. Dugačak je više od kilometar i pol jer tisuće sljedbenika i štovatelja koji su došli odati posljednju počast preminulom hinduskom guruu to mogu učiniti još do večeras.


Sai Babin sprovod započet će sutra u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu ceremonijom Maha Samadhi. Očekuje se kako će ceremonija završiti oko 10 sati. Posmrtni ostaci bit će čuvani u hramu u skladu s hindu tradicijom točno na mjestu s kojeg se običavao obraćati ljudima.

Vezani članci Povorka do posljednjeg počivališta Milana Bandića - 2 Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski... Sprovod Milana Bandića Profesor iz Pule zatečen prizorima s Bandićeva ispraćaja: "Ista ta vlast meni daje upute. Sve je stalo u jedan sprovod..."

>> VIDEO: Stampedo ispred Sai Babina hrama

Organizatori će donijeti posvećenu vodu iz Saraswati Teerthae, posvećenu zemlju iz Kurukshetrae, te vodu iz Gangesa za posljednje rituale. Prema nekim izvorima vjersku ceremoniju nad Sai Babinim tijelom trebao bi voditi njegov nećak RJ Ratnakar.

Poklonici religijskog vođe u hram planiraju staviti i njegov veliki kip jer vjeruju kako će ih njegovo ozareno lice i dalje blagoslivljati te širiti ljubav i mir kao i do sada.

Na sprovodu u Puttapartiju se očekuje oko milijun i pol do čak 2 milijuna ljudi. Neki će stići zrakoplovima, no većina valkovima, autobusima i privatnim vozilima. Osim specijalnih autobusa koji će voziti između Bangalorea i Puttapartija, vlasti očekuju oko 50.000 vozila.