Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muslimani uzvraćaju udarac

Muslimani podignuli tužbu protiv newyorkške policije za prisluškivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimani iz New Jersyja podignuli su tužbu protiv policije New Yorka, optužujući ih za kršenje njihovih prava zagarantirana Ustavom.

Nakon napada 11. rujna, na cijelu zajednicu Muslimana je bačena sjenja sumnje.
' Newyorkška policija je diskriminirala nevine američke građane isključivo zbog njihove religije' rekao je Farhana Khera, predsjednik i izvršni direktor pravne službe koja zastupa grupu od osam Muslimana koji su podnijeli tužbu, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

>> 'Islamofobija je dovedena do maksimuma'

Muslimani su s ovom tužbom htjeli stat na kraj policijskom invazivnom i diskriminacijskom programu nadziranja, za koji tvrde da je uključivao nadzor 20 džamija, 14 restorana, 11 dućana, 2 škole i 2 muslimanske studentske udruge u New Jersyju. Također žele da se sve snimke prikupljene prisluškivanjem izbrišu.

U svibnju, nakon tri mjeseca istrage, glavni tužitelj New Jerseyja Jeffrey Chiesa, zaključio je policija nije počinila nikakve nezakonite radnje kada je prisluškivala tužitelje.

Khera je izjavio da je ono što Ameriku čini super činjenica da se ljudi međusobno ne razlikuju na temelju izgleda ili religije. 'Ustav garantira da svaki Amerikanac mora biti tretiran jednako pred zakonom, pa isto očekujemo i od policije' kaže Khera.

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene