Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Ingolstadtu

VIDEO Završena talačka kriza zbog koje je Merkel otkazala posjet Bavarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je mladić u uredu gradonačelnika Ingolstadta u Bavarskoj zatočio troje ljudi. Ured se nalazi u zgradi pred kojom je njemačka kancelarka Angela Merkel danas trebala održati predizborni skup.

Talačka kriza koja je od jutarnjih sati trajala u gradskoj vijećnici Ingolstadta u Bavarskoj okončana je kasno poslijepodne, javlja Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dvoje preostalih talaca oslobođeno je i čini se da nisu pretrpjeli nikakve ozljede. Otmičara je uhitila policija pri čemu je on navodno ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Izbori u Bavarskoj još jedan udarac za vladu Angele Merkel (Foto: AFP) Izborni poraz Izbori u Bavarskoj još jedan udarac za vladu Angele Merkel Angela Merkel (Foto: Arhiva/AFP) Udarac za kancelarku? Stranke vlade Angele Merkel doživjele težak poraz u Bavarskoj

Sve je počelo oko 9 sati ujutro, kada je jedan 24-godišnjak upao u vijećnicu te u uredu gradonačelnika zatočio tri osobe, uključujući i Seppa Misslbecka, jednog od zamjenika gradonačelnika. Njega je u međuvremenu pustio, no još jednog muškarca i ženu je zadržao.

Iako se jedno vrijeme špekuliralo da je među taocima i sam gradonačelnik, policija je demantirala tu informaciju.

>> Zloglasni plaćeni ubojica uzeo taoce u grčkom zatvoru, prijetio bombama

Bavarska je policija ubrzo nakon početka krize s 24-godišnjakom uspostavila telefonski kontakt. On je rekao kako je naoružan pištolje, a u jednom je trenutku zatražio hranu. Ostatak zgrade, ali i nekoliko obližnjih ulica, ispražnjeni su. Mjesto događaja osiguravalo je više od 200 policajaca, među kojima su bili i specijalci.

Po riječima bavarskog ministra unutarnjih poslova Joachima Hermanna, mladić je prije današnjeg incidenta progonio jednu od zaposlenica gradske uprave i zbog toga je imao sudsku zabranu pristupa.

Merkel otkazala predizborni skup

Danas je u Ingolstadt u sklopu svoje predizborne kampanje trebala doći njemačka kancelarka Angela Merkel. Reuters javlja da je ispred gradske vijećnice, u kojoj upravo traje talačka kriza, oko 17 sati trebala održati govor u društvu bavarskog premijera Horsta Seehofera.

Govor je u međuvremenu otkazan, a zasad nema nikakvih dokaza da je današnja situacija u Ingolstadtu na bilo koji način povezana s Merkeličinim posjetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene