Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Područje Belgoroda

Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije!

Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima
Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Foto: Afp
U novom napadu ukrajinskih dronova na ruske regije blizu granice jedna je osoba poginula, a troje ih je ranjeno.

Jedna je osoba ubijena, a tri su ozlijeđene u četvrtak u ukrajinskim napadima na rusko područje Belgoroda koje graniči s Ukrajinom, rekao je belgorodski guverner Vjačeslav Gladkov.

"Prema prvim informacijama, jedan je vozač poginuo kad mu je udaren automobil" u regiji Belgorod, objavio je Gladkov na Telegramu.

Dodao je da su kola hitne pomoći otišla na lice mjesta i pružila pomoć i dvjema ozlijeđenim ženama i jednom muškarcu. U gradu Belgorodu u udarima su oštećene dvije kuće i medicinska ustanova, navodi isti izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Rusko ministarstvo obrane ranije je priopćilo da su ruske snage tijekom noći uništile 14 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad Belgorodske regije i Kurska, koji također graniči s Ukrajinom.

Također su priopćili da je spriječen "pokušaj kijevskog režima od izvođenja terorističkih napada bespilotnim letjelicama na lokacije na ruskom teritoriju tijekom prošle noći".

U srijedu je na desetke ukrajinskih bespilotnih letjelica gađalo nekoliko ruskih regija, posebice lokacije energetske infrastrukture.

Pročitajte i ovo Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima

Napadi bespilotnim letjelicama na ruski teritorij u porastu su posljednjih dana, uoči predsjedničkih izbora u Rusiji od 15. do 17. ožujka na kojima se očekuje da će predsjednik Vladimir Putin osvojiti novi šestogodišnji mandat.

Od prošlog ljeta ukrajinska vojska provodi pojačane napade bespilotnim letjelicama na Rusiju, napadajući sve dublje u ruski teritorij kako bi odgovorila na napade Moskve na vlastito područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene