Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vaš narod nikada neće biti siguran'

VIDEO: Ispovijest svjedoka brutalnog ubojstva u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neimenovani muškarac bio je direktan svjedok jučerašnjeg brutalnog ubojstva britanskog vojnika u Londonu. Ubojica mu je prišao i rekao 'Vaš narod nikada neće biti siguran'.

Muškarac koji je snimio šokantan video u kojem mu se krvavih ruku i s oružjem u rukama obratio ubojica britanskog vojnika bio je na putu za razgovor za posao kada je svjedočio ovom šokantnom činu. Kaže kako mu je ubojica i prišao i rekao mu da želi razgovarati s njim, prenosi Reuters. 'Kunemo se svemogućim Alahom da se nikada nećemo prestati boriti protiv vas. Dok god nas ne ostavite na miru, vaši ljudi neće biti sigurni. Ovo smo učinili samo zato što britanski vojnici ubijaju muslimane svaki dan. Smrt ovoga britanskog vojnika je oko za oko, zub za zub. Ispričavam se ženama koje su ovome svjedočile, ali u našoj zemlji žene gledaju iste stvari. Riješite se svoje vlade, njih nije briga za vas', rekao je muškarac krvavih ruku u kameru mobitela potresenog svjedoka.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

>> Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

'Sve je to bilo vrlo tužno. Vidjeti da netko umire tako... Bio je vrlo čudan dan', rekao je svjedok koji tvrdi kako ubojica nije ni pokušao bježati nego je mirno čekao policiju nakon čega je uslijedio oružani obračun u kojem su napadači na vojnika ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu, jedan je u kritičnom stanju.

S napadačem se suočila i Ingrid Loyau-Kennett koja je iskočila iz autobusa kako bi provjerila diše li napadnuti vojnik. Svjedoci kažu kako joj je jedan od napadača rekao da 'žele započeti rat u Londonu noćas', a ona im je odgovorila 'Sada ste samo vas dvojica protiv mnogo ljudi, izgubit ćete, što želite učiniti?'. Drugi svjedoci kažu kako se hrabra žena čak i nadvila nad tijelo vojnika i sprječavala napadače da mu priđu, piše Daily Mail.

Inače, ovo je prvi islamistički napad u Londonu nakon napada bombaša samoubojica na londonska sredstva javnog prijevoza u srpnju 2005. godine. Odmah po napadu došlo je do sukoba desničarskih ekstremista i policije na ulicama Londona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene