Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na aerodromu u Moskvi

SLUČAJNOST? Poginuo šef naftnog diva: Avion pri polijetanju udario u ralicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor francuskog naftnog diva Total, Christophe de Margerie, poginuo u padu zrakoplova na moskovskom aerodromu Vnukovo. S njim su poginuli i svi članovi posade.

Poslovni mlažnjak u kojem je šef Totala letio, udario je u ralicu za snijeg pri polijetanju s aerodroma Vnukovo u Moskvi. Osim njega, poginula su i sva tri člana posade.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države

"Total potvrđuje s dubokim žaljenjem i tugom da je izvršni direktor Christophe de Margerie umro nešto iza 10 sati (po pariškom vremenu), 20. listopada u sudaru privatnog zrakoplova s ralicom za snijeg na moskovskom aerodromu Vnukovo", stoji u službenom priopćenju Totala, koje prenosi RT.

Zrakoplov se pri sudaru s ralicom zapalio, a istražitelji su crne kutije zrakoplova već izvukli s mjesta nesreće. Kako se ralica našla na putu zrakoplovu dio je koji će djelatnici aerodroma morati objasniti ruskim vlastima.

Prema prvim informacijama, vozač ralice bio je pijan.

Ostaci zrakoplova ostali su razasuti duž 200 metara po pisti nakon nesreće. Promet navedenim aerodromom bio je obustavljen dva sata. Vozač ralice, u koju je zrakoplov udario, prošao je bez ozljeda.

"Pokrenuta je kriminalna istraga oko kršenja sigurnosnih propisa", rekla je za RIA Novosti dužnosnica za promet Tatjana Morozova. Istražitelji pokušavaju doći do video snimke koja je zabilježila incident na Vnukovu. Glasnogovornik istražne komisije Ivan Sibul, istaknuo je da su radna mjesta više djelatnika aerodroma upitna.

Francuski naftni div Total jedan je od najvećih ulagača u Rusiji, unatoč sankcijama Zapada, te francuska druga najveća kompanija, tržišne vrijednosti 102 milijarde eura. Total je ujedno i četvrta najveća zapadna naftna kompanija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene