Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mladić je u Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica izjavila je u Bruxellesu da se optuženi ratni vođa bosanskih Srba nalazi u Srbiji, zatraživši od Europske unije da pritisne Beograd kako bi on bio izručen u Haag.

'Jučer sam bila u Beogradu i nitko mi nije rekao da Mladić nije u Srbiji. Sve indicije pokazuju da je on u Srbiji', rekla je Del Ponte, dodajući i da se haški bjegunac Stojan Župljanin također nalazi u Srbiji, dok je za Gorana Hadžića rekla da je vjerojatno u Srbiji iako postoji mogućnost i da se nalazi i u nekoj drugoj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hartmann kritizirala Del Ponte zbog navoda o trgovini ljudskim organima Slika nije dostupna Carli del Ponte zabranjeno predstavljanje knjige o ICTY-ju

Del Ponte je sudjelovala na konferenciji o budućnosti zapadnog Balkana, na kojoj su se okupili predstavnici iz zemalja regije i Europske unije.

Ustvrdila je da zemlje bivše Jugoslavije samo pod pritiskom
surađuju s Haškim sudom, kazavši da je Hrvatska za to najbolji primjer, jer je pod pritiskom EU-a postigla punu suradnju.

'Srbija treba imati isti tretman', rekla je Del Ponte.

Odgovorila je i potpredsjedniku srbijanske vlade Božidaru Đeliću koji je u svojem govoru istaknuo kako je Srbija izručila 42 od 46 otpuženika. Del Ponte je rekla da se 17 optuženika 'dobrovoljno', zapravo 'pod pritiskom', predalo. 

'Pokušali su i s Mladićem pregovarati, ali on nije pristao', rekla je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene