Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici zbunjeni

Misterij njemačkog sela: Gotovo svaka kuća ima oboljelog od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni radnici u Njemačkoj pokušavaju otkriti misterij malog sela u kojem je od raka oboljelo barem jedan član gotovo svakog domaćinstva.

Selo Wewelsfleth u kojem živi 1.500 osoba, poznato je i kao selo iznadprosječno velikog broja oboljelih od raka. Naime, u deset godina, od 1998. do 2008. u selu su zabilježena 142 slučaja obolijevanja od raka, a prema državnom prosjeku na 1.500 stanovnika 95 je oboljelih.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Rano otkrivanje karcinoma - 3 Neki su mogli biti spašeni Svaki peti stanovnik Hrvatske umre od karcinoma, a odaziv na preventivne preglede je i dalje loš

Znanstvenici sa Sveučilišta Lubeck koji su istraživali ovaj fenomen, koji uključuje rak dojke, pluća, jednjaka, maternice i želuca, ne mogu naći uzrok, iako stanovnici krive obližnju nuklearnu tvornicu i brodogradilište u kojem se za brodove koristi visokootrovna boja.

>> Ovako izgleda kada T-stanica ubije stanicu raka!

Seljani sada od Vlade zahtijevaju istragu. Smatraju da su vlasti tijekom godina šutjele dok su vjetar i kiša nosili toksične tvari u selo, piše Daily Mail.

Međutim, stručnjaci tvrde kako to nije istina. Studija znanstvenika nije mogla pronaći nikakvu poveznicu. Seljani sada traže da zdravstveni radnici u Berlinu provedu drugu studiju kako bi otkrili što je uzrok epidemije raka u njihovom mjestu.

Gradonačelnik Wewelsfletha Ingo Karstens, čije su dvije supruge umrle od raka, rekao je da se osjeća kao da je mjesto ukleto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene