Obavijesti Video Pretražite Navigacija
banja luka u tišini

Zbog prosvjeda grupe "Pravda za Davida" otkazan doček Nove godine, prvi put nakon rata

Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6
Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6 Afp
Aktualno Galerija Milorad Dodik (Foto: AFP) Milorad Dodik (Foto: AFP) Foto: Afp Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6 Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 5 Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp +0 Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/4 >>
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izvijestio je da je otkazan za večeras zakazani doček Nove godine u gradu. Milorad Dodik osudio je svaki pokušaj zloupotrebe skupa "Pravda za Davida". Rekao je da su prosvjednici nasiljem pokušali ometati sve druge građane koji su imali namjeru lijepo provesti praznike.

Gradonačelnik Igor Radojičić na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao je da je, zbog sinoćnjih događanja na prosvjedu ''Pravda za Davida'' otkazan dječji doček, ali i svečani doček Nove godine. ''Banja Luka u ponoć će biti nijema prvi put nakon rata. Novogodišnjih koncerata neće biti, oni su spriječeni'', rekao je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Ugrožena sigurnost Na Dodika se sprema atentat? "Sve je spremno, imaju i oružje" Milorad Dodik Kaos u Sarajevu VIDEO Počelo suđenje Miloradu Dodiku: Njegova stranačka kolegica prostački vrijeđala sutkinju

Objasnio je da su otkazali koncerte jer ''Banja Luka ne želi dati povod ni za jedan novi incident''.

“Neka tu tišinu shvate oni koji trebaju riješiti slučaj Dragičević, neka tu tišinu shvate Banjolučani”, rekao je gradonačelnik.

Pozvao je institucije da riješe slučaj Dragičević, ali i sve da se suzdrže od bilo kakvih sukoba i nasilja.

Dodao je da je sinoć osobno vidio brojne ljude prestrašene prosvjedima te ocijenio da se to ne može ničim pravdati.

Smatra da napredak Banje Luke mnogima ne odgovara, pa je pokušavaju vratiti "u blato unutarnjih sukoba i podjela, okrećući Srbe na Srbe".

"Skup grupe 'Pravda za Davida' nitko nije ometao. Neprihvatljivo je što je skup zloupotrijebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine", rekao je Dodik.

Kako je naveo, bilo je prekoračeno i vrijeme za održavanje skupa jer je skup bio predviđen i odobren od 18 do 20 sati, javlja Klix.ba. "Građani su bili spriječeni da slušaju koncert Harisa Džinovića", kaže Dodik.

Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru

"Podržat ću svako zakonsko postupanje policije, organizatori moraju odgovarati jer nisu na adekvatan način organizirali i proveli skup. Svi koji su činili nasilje trebaju biti privedeni i odgovarati. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru", rekao je Dodik.

Bilo kakvi protesti, ističe, trebaju biti zabranjeni, a Banja Luka se treba vrati normalnom ritmu.

Dodik je pozvao Banjolučane da podignu glas protiv ovakvog ponašanja jer, kako kaže, ovo nema veze s istinom i pravdom.

Podsjećamo, prosvjedi u Banjoj Luci buknuli su zbog smrti mladića Davida, za čiju je smrt policija prvo tvrdila da se radi o utapanju, a četiri mjeseca kasnije smrt su okarakterizirali kao ubojstvo. Počinitelje do danas nisu pronašli. Davidov otac za zataškavanje optužuje policiju i tužiteljstvo Republike Srpske, a građani su stali na njegovu stranu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene