Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Sloveniji

Merkel s Pahorom prošetala središtem Ljubljane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u kraći posjet Sloveniji koji će biti posvećen krizi u eurozoni, jačanju bilataralnih odnosa, osobito na gospodarskom području, te stanju u regiji zapadnog Balkana.

Merkel je u središtu Ljubljane na Prešernovom trgu dočekao slovenski premijer Borut Pahor s kojim će popodne imati službene razgovore, a sastat će se s predsjednikom države Danilom Tuerkom i čelnikom oporbe Janezom Janšom.

Po lijepom vremenu, njemačka kancelarka, čiju ulogu kao čelnice jedne od najjačih zemalja u EU-u 'pozitivnom' ocjenjuje 70 posto ispitanika u anketi koju je prije nekoliko dana objavilo 'Delo', najtiražniji slovenski dnevnik, prošetala je u kostimu zelene boje središtem Ljubljane u pratnji Pahora i ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankoviča, a pozdravilo ih je nekoliko stotina građana.

Očekuje se da će Merkel u Sloveniji tražiti potporu za mjere koje bi trebale dugoročno stabilizirati područje eurozone i prijedloge o usklađivanju fiskalnih politika i jačoj štednji, što ih je nedavno iznijela zajedno s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

Merkel i Pahor održat će popodne nakon susreta kraću konferenciju za novinare. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tuerk priznao poraz Borut Pahor novi predsjednik Slovenije: 'Ovo je početak nove nade' Slika nije dostupna Otvorena birališta, odaziv slab Koga će Slovenci izabrati - bivšeg manekena ili profesora?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene