Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Meksiko: Obrador ne priznaje rezultate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poraženi predsjednički kandidat meksikanske ljevice odbio je u četvrtak prihvatiti izborne rezultate i rekao da će ih osporiti na sudu.

Ljevičar Andres Manuel Lopez Obrador na spornim je predsjedničkim izborima u nedjelju dobio samo 0,6 posto glasova manje od konzervativca Felipea Calderona, bivšeg ministra energetike.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan" Natjecanje u izležavanju završilo nakon 50 dana najveće lijenčine Nakon 50 dana izležavanja u Crnoj Gori proglašeni pobjednici: "Bilo je smijeha, plača, molitvi..."

Lopez Obrador, bivši gradonačelnik Mexico Citya, rekao je da je prilikom prebrojavanja glasova bilo nepravilnosti i sazvao je u subotu skup svojih pristaša na glavnom trgu meksikanske prijestolnice.

- Mi ne možemo priznati niti prihvatiti te rezultate. Ima puno
nepravilnosti, izjavio je Obrador na konferenciji za novinare održanoj nakon objave rezultata izbora za novog predsjednika Meksika.

Najavio je da će svoje pritužbe podnijeti sudu, što znači da bi se spor oko toga tko je pobijedio na izborima mogao povlačiti do početka rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene