Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odsad i tražen zločinac

Međunarodni kazneni sud raspisao tjeralicu za Gadafijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suci Međunarodnog kaznenog suda (ICC) potvrdili su raspisivanje tjeralice za Moamerom Gadafijem. Tjeralicu je zbog zločina protiv čovječnosti izdao glavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo.

Libijski vođa Moamer Gadafi, u međuvremenu, složio se da će ostati izvan pregovora o okončanju sukoba u svojoj zemlji – naveli su afrički čelnici u priopćenju nakon razgovora u Južnoafričkoj Republici.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Na popisu traženih Rusija izdala nalog za uhićenje haškog tužitelja: Vratili mu za Putina Slika nije dostupna Tužitelj Međunarodnog kaznenog suda 'Gadafijeva smrt bi mogla biti ratni zločin'

'Željeli smo da Gadafi da javnu izjavu da neće sudjelovati u pregovorima, ali on to nije htio. To znači da je s njim gotovo', kazao je jedan dužnosnik koji je bio u timu koji je putovao u Tripoli prošlog mjeseca u namjeri da potakne pregovore vladinih snaga i pobunjenika.

Danas bi suci Međunarodnog kaznenog suda (ICC) trebali odlučiti hoće li potvrditi tjeralicu koju je za Gadafijem zbog zločina protiv čovječnosti izdao glavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene