Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minimaliziranje štete

Masovni napad Anonymousa na Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je trenutno pod masovnim informatičkim napadom, ali je zasad uspio minimalizirati štetu zahvaljujući boljoj pripremi nego u slučaju sličnog napada prije godinu dana, rekao je u nedjelju jedan od najuglednijih informatičkih stručnjaka u zemlji.

Skupina informatičkih pirata Anonymousa najavila je u subotu veliki napad na izraelske internet stranice s ciljem 'brisanja Izraela iz cyber prostora', u znak solidarnosti s palestinskim narodom.

No, u nedjelju prijepodne šteta je bila 'manje više neznatna', kazao je na vojnom radiju profesor Yitzhak ben Israel, osnivač nacionalnog centra protiv kibernetičkog kriminala pri uredu premijera Benjamina Netanyahua.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> Anonymousi Vladi: Vaše vrijeme je isteklo! Sada borba kreće protiv vas!

Napad je posebice usmjeren na stranice premijera, ministarstava obrane i obrazovanja, kao i glavnog državnog statističkog ureda, ali se čini da su sve te stranice normalno funkcionirale u nedjelju.

'Anonymousi nemaju sposobnosti niti cilj da unište ključne infrastrukture u zemlji. Da je to slučaj, napad se ne bi se najavljivao unaprijed', objasnio je Ben Israel, dodavši da skupina nastoji ponovno pokrenuti raspravu o izraelsko-palestinskom sukobu.

'Bolje smo pripremljeni nego prije godinu dana, u valu napada na burzu i zračnu kompaniju El Al te druge stranice. Ovog puta je napad masovniji i intenzivniji, ali smo bolje pripremljeni', naglasio je Ben Israel.

Po riječima Guyja Mizrahija, suosnivača Cyberije, konzultantske agencije za zaštitu podataka, izraelske internetske stranice pod 'ozbiljnim su napadom' već nekoliko dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene